Vanhakaupunki - Helsingin kehto
PDF Tulosta Sähköposti

Tervetuloa Helsingin historiaa esittelevälle sivustolle!

Täällä voit tutustua pääkaupunkimme syntyalueen menneisyyteen ja nykypäivään karttojen, kuvien ja tekstin avulla. Vanhakapunki - Helsingin kehto on Helsingin kaupunginmuseon ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama verkkosivusto. Sisältö on toteutettu Eeva Siltalan tekstien pohjalta yhteistyössä Markku Heikkisen kanssa.

Helsingin kaupungin perusti Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa vuonna 1550 Vantaanjoen suulle Helsingin pitäjään kuuluvan Koskelan kylän maille. Entinen kaupunkialue, nykyinen Vanhankaupungin kaupunginosa, sijaitsee viisi kilometriä pohjoiskoilliseen Helsingin nykyisestä keskustasta.

Kaupunki siirrettiin kuningatar Kristiinan käskystä vähitellen 1640-luvulla nykyisen keskustan alueelle Vironniemelle. Alueella oli kuitenkin merkittävä asema Helsingin pitäjän ja Helsingin kaupungin historiassa ennen ja jälkeen kaupunkiajan.

Sivusto on jaettu osioihin sekä aikakausien että teemojen mukaan. Valikosta voit valita tarkasteltavaksi joko kaupunkiaikaisia, uusia tai arkeologisia kohteita esitteleviä artikkeleja.

Takaisin etusivulle pääset mistä tahansa osiosta klikkaamalla hiirellä sivun yläreunassa olevaa otsikkotekstiä.

Antoisia hetkiä historiallisen Helsingin maisemissa!


Vanhakaupunki ja Arabianranta ovat myös Metropolia ammattikorkeakoulun kulttuurialan inspiroivat kotikaupunginosat, joiden aluekehitykseen haluamme vaikuttaa aktiivisesti, soveltavan taiteen keinoin. Hyvä yhteistyö alueen asukkaiden, yritysten, yhteisöjen ja Helsingin kaupungin kanssa ovat tuottaneet menneisyydestä kiinnostuneiden nautittavaksi uusia tuotteita, elämyksiä ja palveluita.


alt


Viimeksi päivitetty 04.12.2014 15:18