Kaupunginkanslia tiedottaa: Turistikierros Kalasatamassa

Lauantaina 2. syyskuuta on mahdollisuus kokea rakennettava Kalasatama turistin silmin. Teatteri ILMI Ö on yhdessä asukkaiden kanssa valmistellut opastetun, esityksellisen kierroksen. Kävelykierros kulkee Kalasataman uusien maamerkkien ja rantojen kautta Capellan kansalaistilaan.

yhteisteatteria_kalasatamassa.jpg

 

”Nyt on meneillään intensiivinen harjoitusvaihe, kun asukkaat rakentavat ohjelmaa turistikierroksen eri pysäkeille Redin työmiesten, valmistuvan puiston, rakennustyömaiden kuhinan ja loppukesän auringon keskellä”, kertoo taitelija Anne Korhonen ILMI Ö:stä.

Mukana on kalasatamalaisia yhteisöjä: Kalasataman koulu, Kipparintalo, Päiväkoti Pikkutylli sekä Setlementtiasuntojen Kotikortteli.

Kalasataman turistikierrokseen on saatu rahoitus Kalasataman ympäristötaidehankkeesta. Ympäristötaide rahoitetaan kokonaisuudessaan rakennuttajilta perittävällä tontin kerrosneliömetrikohtaisella maksulla. Ympäristötaideprojektia koordinoi Helsingin kaupunki.

Kalasatamaa rakennetaan Helsingin itäiseen kantakaupunkiin. 2040 mennessä valmistuva Kalasatama on nyt noin 3000 asukkaan koti, valmiina alueella asuu 25 000 asukasta ja työpaikkoja on 10 000.

• Turistikierros lauantaina 2.9.2017.

• Ilmaiset lähdöt klo 14 ja 15

• Lähtöpaikka: Arielinkatu 10, kadulla vastassa turistiopas kyltteineen.

• Opaskierroksen kokonaiskesto on n. 1 tunti.


Yhteyshenkilöt

Yhteisöteatterista: Anne Korhonen, p. 040 7151 394, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

Tanja Parantainen, p. 050 4109 368, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

www.teatteri-ilmio.

Ympäristötaidehankkeen koordinoinnista Helsingin kaupungilta projektinjohtaja Hannu Asikainen, 09 310 79787, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

Viestintä: vastaava tiedottaja Mari-Anne Aronen, 050 329 3909, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.  Seuraava >