Keskustelupalsta arabianranta.fi-sivustolla on kohtaamispaikka, jossa alueen asukkaat, toimijat ja alueesta kiinnostuneet voivat keskustella alueeseen ja sen toimintaan liittyvistä asioista muita kunnioittaen ja netikettiä noudattaen. Asiattomat kommentit/viestiketjut poistetaan. Keskustelua moderoi sivustoa ylläpitävä Art and Design City Helsinki Oy.


Käpytikan riehakkaat avajaiset
Siirry alas Vastaa viestiin
Aihe: Käpytikan riehakkaat avajaiset
Robert Ciesla 18.1.2009 14:04
** Tämä viestiketju keskustelee sisältöartikkelista: Käpytikan riehakkaat avajaiset **

 
  Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
Vappukukka 7.5.2009 10:43
Hei. Olisi mielenkiintoista kuulla viestiä, miten Käpytikassa on lähtenyt menemään. Lehdistöstähän olemme saaneet lukea suitsutusta uudentyyppisestä kehitysvammaisten asumismuodosta ja onnellisista nuorista ja helpottuneista vanhemmista. Henkilökuntaa ei kukaan ole haastatellut, miten asia luonnistuu henkilökunnan kannalta, yhteistyö vanhempien kanssa ym.
 
  Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
Heikki Rasilainen Käpytikka ry pj 9.5.2009 12:07
Käpytikkatalon 20 nuorta keharia ovat muuttaneet tammikuun 2009 aikana omiin asuntoihinsa ja alkaneet opetella itsenäistä asumista ja elämistä Käpytikkatalon henkilökunnan avustuksella.
Sopeutumiseen liittyy monia haasteita, kuten yhteiselo muiden asukkaiden ja henkilökunnan kanssa, itsemääräämisoikeuden rajat, vanhempien odotukset ja toiveet ja henkilökunnan sopeutuminen uuteen työpaikkaan.
Mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ei ole tullut ja yhteistoiminta sujuu päivä päivältä paremmin. Kehitysvammaisten kohdalla muutoksiin sopeutuminen on hitaanpaa kuin keskiverto kansalaisella. Lisäksi jokaisella 20:llä asukkaalla on yksilölliset tarpeet, jotka henkilökunnan on otettava huomioon.
Hyvänä esimerkkinä sopeutumisesta on, ettei yksikään asukas halua muuttaa Käpytikasta pois.
 
  Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
Vappukukka 12.5.2009 9:30
Tosi upeaa, että olette saaneet mitoitettua henkilökunnan määrän niin, että se pystyy huolehtimaan 20 asukkaan henkilökohtaisista tarpeista arkirumban pyörityksen lisäksi.
Tsemppiä koko yhteisölle!
 
  Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi jättää viestejä.
Siirry ylös Vastaa viestiin
Powered by FireBoard