Rakentamisen Ruusu 2011- palkinto Arabianrantaan

Helsingin rakennuslautakunta jakaa vuosittain tunnuspalkinnon laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Tänä vuonna Rakentamisen Ruusu annettiin Arabianrannan asuinalueelle, minkä lisäksi jaettiin kolme kunniamainintaa. Tunnukset jaettiin Rakentamisen Ruusu 2011- seremoniassa tiistaina 24.1.2012.

Arabiarannan alue sai kiitosta mm. hyvästä yhdyskuntasuunnittelusta, asuntoarkkitehtuurista ja taiteellisesta yhteistyöstä. 

Palkinto jaettiin henkilöille jotka ovat olleet keskeisesti mukana asuinalueen suunnittelussa. 

Rakentamisen Ruusu- näyttely näyttelytila Laiturilla esittelee vuoden Ruusun saajan ja kunnimainitut. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna 24.1-25.2.2012.

Lue lisää  Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston tiedote

pe 29.09.2017 / Asuminen

Hämeentien ja Kustaa Vaasantien risteysalueella alkaa kiskotyö sunnuntaina 1.10 kello 22. Kustaa Vaasantieltä ei pääse kiskotyön aikana kääntymään Arabian suuntaan, joten linja 52 ja 506 ajavat tuolloin seuraavaa reittiä: Kustaa Vaasantie – Hämeentie – Hermannin rantatie – Haukilahdenkatu – Hämeentie. Työmaa ei aiheuta pysäkkimuutoksia eikä se vaikuta kyseisten linjojen liikennöintiin toiseen suuntaan tai raitiovaunujen liikennöintiin. Työmaan on arvioitu kestävän torstain 5.10. loppuun saakka. Lue lisää...

to 28.09.2017 / Kulttuuri

Loukko, Helsingin Arabiaan sijoittuva uusi alakulttuurikeskus kerää parhaillaan rahoitusta tilojen vuokraukseen.

loukko.jpg

Lue lisää...

ke 20.09.2017 / Asuminen

Kierrätyskeskuksen keräysauto kiertää Helsinkiä taas syksyllä. Arabianrannan lähettyville auto kaartaa torstaina 28.9. ja maanantaina 2.10. Tarkemman aikataulun ja osoitteet löydät tekstin lopusta.

kierrtyskeskus_logo.jpg Lue lisää...

ma 28.08.2017 / Kulttuuri

Lauantaina 2. syyskuuta on mahdollisuus kokea rakennettava Kalasatama turistin silmin. Teatteri ILMI Ö on yhdessä asukkaiden kanssa valmistellut opastetun, esityksellisen kierroksen. Kävelykierros kulkee Kalasataman uusien maamerkkien ja rantojen kautta Capellan kansalaistilaan.

yhteisteatteria_kalasatamassa.jpg

  Lue lisää...

ma 14.08.2017 / Kulttuuri

Jo perinteeksi muodostunutta Taiteiden Yötä juhlitaan tänä vuonna jo 29. kerran Helsingissä ja tapahtuma on osa Helsingin juhlaviikkoja. Torstaina 24.8. luvassa on satoja tapahtumia ympäri Helsinkiä, klubeilla, kaduilla, puistoissa ja putiikeissä.

keskuvia_2014_taiteiden_y_kansalaistori._open_stage._kuva_lauri_rotko.jpg Lue lisää...