Arabianranta.fi

Arabianrannan virtuaalikylässä tehdään töitä, asutaan ja opiskellaan

Arabianrannan kehittämisen alkusanat lausuttiin vuonna 1995. Tuolloin Helsingin kaupunki, Kauppa- ja teollisuusministeriö, Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Varma, Taideteollinen korkeakoulu, Pop & Jazz Konservatorio, Oy Hackman Ab ja Metra Oy Ab allekirjoittivat aiesopimuksen, jonka mukaan alueesta tehdään vuoteen 2005 mennessä Itämeren johtava muotoiluosaamisen ja -teollisuuden keskittymä. Tavoitteen toteuttajaksi perustettiin kehitysyhtiö Art and Design City Helsinki Oy Ab. ADC:n toimitusjohtajan Kari Halisen mielestä Arabianranta täyttää kaikki hyvälle työ- ja asuinympäristölle asetettavat vaatimukset.

"Kaupunkimaisen tiiviisti rakennettu Arabianranta kuuluu kantakaupunkiin, sinne on vain 10 minuutin matka raitiovaunulla, se on meren rannalla ja kaikki tarvittavat palvelut ovat kävelymatkan etäisyydellä. Arabianranta.fi on alueen lisäarvo ja kehittämisalusta, jonka tehtävänä on tuottaa ja julkistaa uusia hankkeita ja ideoita alueen kehittämiseksi."

Portaali palvelee kaikkia

Ensimmäinen konkreettinen askel tavoitteen saavuttamiseksi oli Helsinki Virtual Village -portaali, joka otettiin ensimmäisen kerran käyttöön 2.4.2002. Nykyinen alusta on jo kolmas, 4.3.2008 käyttöön otettu, Datapolis Solutions Oy:n toteuttama versio. Tämän alustan myötä portaalin nimi vaihdettiin arabianranta.fi:ksi. Portaali on konkreettinen työkalu, jolla Arabianrantaa kehitetään ja markkinoidaan niin Helsingissä, Suomessa kuin ulkomaillakin.

Arabianranta.fi -portaali tarjoaa yrityksille, opiskelijoille ja asukkaille mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa omaa osaamistaan ja tietojaan. Portaalissa voi etsiä yhteistyökumppaneita, jalostaa ideoita ja ajatuksia vaikka liiketoimintaan saakka, käydä kauppaa, varata ja tilata palveluja, hyödyntää lomakepankkia, etsiä tietoja alueen tapahtumista, joukkoliikenteen aikatauluista, liikenneyhteyksistä, vuokrattavista asunnoista ja toimitiloista tai lukea Arabianrannan ajankohtaisia uutisia.

Portaalin erikoisuuksiin kuuluu taloyhtiökohtaiset intranet-sivut, joiden ylläpidosta vastaavat talon asukkaita olevat moderaattorit. Moderaattoit hyväksyvät taloyhtiösivujen jäsenet ja päivittävät taloyhtiösivujen sisältöä.

Rekisteriseloste

Alueverkko tarjoaa mahdollisuuksia

Kaikki Helsingin kaupungin tonttimaalle rakennettavat uudet asunnot liitetään valokuituverkkoon. Myös yritykset voivat halutessaan liittyä verkkoon. Alueverkko tekee mahdolliseksi asuntojen liittämisen myöhemmin erilaisiin laajakaistapalveluihin. Palveluiden määrä ja taso riippuu valittavasta operaattorista. Operaattoriksi valittiin tarjouskilpailun pohjalta Saunalahti.

"Toivottavasti myös Arabianrantaan tulevat uudet työntekijät muuttavat alueelle asumaan. Näin saamme tänne aidosti elävän yhteisön, joka ei autioidu illallakaan. Tätä ei pelloille rakennettavissa business parkeissa saavuteta."

-Kari Halinen, toimitusjohtaja, ADC