Art and Design City Helsinki Oy
adc_arabia_logo_rgb.jpg

Art and Design City Helsinki Oy (ADC) on perustettu vuonna 1997 tekemään Arabianrannasta yhtä designin merkittävimmistä keskittymistä. Yhtiön perustamista edelsi vuonna 1995 Helsingin kaupungin, Kauppa-ja teollisuusministeriön, Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Varman, Oy Hackman Ab:n, Metra Oy Ab:n, Taideteollisen korkeakoulun ja Pop & Jazz Konservatorion kanssa tehty aiesopimus "Itämeren johtavasta taideteollisuuskeskuksesta".

ADC koordinoi alueen kehittämistä niin tulevaisuuden asuinalueena kuin innovatiivisena ympäristönä uusille yrityksille ja seitsemän korkeakoulun ja oppilaitoksen (Helsingin yliopisto, Taideteollinen korkeakoulu, Arcada, Metropolia, AV-oppilaitos, Prakticum ja Pop&Jazz konservatorio) kampusalueena. ADC on ylläpitänyt vuodesta 2001 lähtien Arabianrannan virtuaalista mediaa, Helsinki Virtual Village -portaalia (nykyinen arabianranta.fi) ja siihen liittyviä näyttötauluja Arabia kauppakeskuksessa sekä kouluissa.  ADC on myös vastannut Arabianrannan alueellisen valokuituverkon ja sen palveluiden kehittämisestä.

   

"Art and Design" näkyy vahvasti Arabianrannan rakennuksissa ja ympäristössä. Yli 200 taiteilijan teokset, 1000 yksittäistä teosta, taide rakennuksissa, pihoilla, kaduilla ja puistoissa muodostaa Arabianrannasta suurimman "taiteen elämyspuiston" pohjoismaissa ja kansainvälisesti merkittävän designkeskittymän. Panostukset taiteeseen ovat olleet 1-2% kohteiden rakentamiskustannuksista. ADC on ollut  mukana suunnittelemassa taidehankkeita yhdessä taiteellisen koordinaattorin, Tuula Isohannin, kanssa.

Arabianrannan vahvuutena on laaja-alaisuus, joka ilmenee mm. uusimman teknologian hyödyntämisellä monilla elämisen, asumisen, opiskelun ja työnteon osa-alueilla. Arabianrannan alueella on toteutettu lähes 20 erilaista kehityshanketta, joissa alueportaalia on käytetty yhtenä tutkimusvälineenä. ADC aloitti 2007 Suomen EU-puheenjohtajuuskauden päättyttyä "Helsinki Living Lab"-hankkeen, josta on jo tullut koko metropolialueen "Living Lab"-brändi. 

sv2011_art_and_design_city_helsinki_o_fi_61682_plat.png svlogo_art_and_design_city_helsinki_o_fi_114983.jpg Suomen Vahvimmat