Asuminen

Arabiassa on asuttu jo pitkään, jo ennen vuotta 1550, jolloin kuningas Kustaa Vaasa päätti perustaa Helsingin (Helsingfors) Arabianrannan liepeille Vanhaankaupunkiin. Asutuskeskittymiä olivat tuolloin Kuninkaankartanonsaari (210 asukasta), Kellomäki ja Forsbyn tila (kts. Historia). Kun Arabianranta on valmis 2013, uusia asukkaita on alueelle muuttanut n.8000. Tässä "asuminen"-osassa kuvataan tiivistetysti kaikki ne olelliset asiat, jotka Arabianrannassa liittyvät asumiseen, asumisen palveluihin ja tulevaan asuntotuotantoon.

Asuntotonttien luovutusehdoissa on maininta, että rakennuttajien tulee liittyä Arabian Palvelu Oy:n omistajiksi ja sen tuottamiin palveluihin. Näitä palveluita ovat alueellinen tietoverkko, yhteispihat, asukaspysäköinti sekä asukaskerhotilat (www.arabianpalvelu.fi).


niklas_kaarla_fantsut_kesalentelyt.jpg

 

Ilmakuva yhteispihat 4 ja 5


Taloyhtiöt

Taloyhtiöt-osassa luetellaan kaikki ne valmiit asuntoyhtiöt, joiden omia taloyhtiökohtaisia sivuja ylläpidetään tässä palvelussa. Kunkin talon oman sivuston jäsenyyttä pitää hakea erikseen sivustoa ylläpitävältä moderaattorilta (itsekin talon asukas), joka myöntää harkinnan mukaan jäsenyydet. Taloyhtiön etusivulla on linkki jäsenyyden hakemiseen. Yleensä jäsenyyteen vaaditaan joko talossa asumista tai asunnon omistamista.

Uudet taloyhtiöt

Uudet taloyhtiöt -osassa on lista kaikista niistä kohteista, joiden rakentaminen on meneillään tai sitä suunnitellaan. Uusien kohteiden tarkemmat tiedot ovat aina kunkin kohteen rakennuttajalla, joten tämän sivuston tietoja voidaan pitää vain ohjeellisina eikä esim. myyntiasiakirjojen sisältönä. Kohteiden myynti tapahtuu myös ko. rakennuttajan tai rakennuttajan valitseman myyjän kautta.

Pysäköinti

Arabianrannan pysäköinti on yksi eniten keskustelua herättänyt aihe. Paikkoja on liian vähän niin asukkaille kuin yrityskäyttäjillekin. Asukaspysäköintiä hoitaa Arabian Palvelu Oy ja asukkaiden vieraspysäköinti tapahtuu katualueille lyhytaikaisena (2-4h) pysäköintinä. Yritys- ja asiakaspysäköintiä on hoidettu kunkin yrityskiinteistön osalta tapauskohtaisesti. Arabian Parkki Oy on suurin yksittäinen sekä yrityksille että yksityisille pysäköintipaikkoja vuokraava kiinteistö osoitteessa Arabiankatu 6. Uusin yksityinen pysäköintihalli on Kaanaankadun varrella, Kaanaankatu 6. Hallia isännöi Arabian Teollisuus-Isännöinti Oy, 09-7570672. 

arabianranta-26.10.07-085-copy.jpg

Palveluhakemisto

Palveluhakemiston kautta löydät Arabianrannan asukkaille, työntekijöille, opiskelijoille tai vierailijoille tarkoitetut kaupalliset palvelut. Arabianranta-INFO osuudessa on lisäksi lueteltuna kaikki ne julkiset palvelut, joita Arabianrannassa on saatavilla tai jotka ovat tarkoitettu alueen asukkaille. Palveluhakemistosta löytyy Arabianrannassa toimivia yrityksiä, mukaan lukien yrityksiltä yrityksille -palvelujen tarjoajat. Hakuja voi tehdä yrityksen nimen, osoitteen tai minkä tahansa hakusanan (kuten tuote tai palvelu) pohjalta. Mikäli tiedät tai tunnet yrityksiä, jotka näiltä listoilta puuttuvat, tai havaitset tiedoissa virheitä, lähetäthän aiheesta palautetta.

Miten pääsen Helsinki Living Lab -testaajaksi?

Vuonna 2007 Arabianrannassa aloitettiin 15 toimijan (mm. neljä korkeakoulua, alueen yrityksiä, FVH ja Tekes) kanssa Helsinki Living Lab -hanke, jossa testattiin Saunalahden, Elisan, Destian ja Keskon palveluita. Arabianranta valittiin kokeilukohteeksi, sillä alueella on jo useiden vuosien ajan tehty vastaavanlaista, käyttäjien kanssa yhdessä tapahtuvaa palveluiden ja tuotteiden testaamista. Erilaisia pilotteja on tehty useita kymmeniä ja testaajina on toiminut satoja Arabianrantalaisia. Mikäli tällainen toiminta kiinnostaa, lue enemmän kohdasta "Helsinki Living Lab -testaajaksi".

Asukashaastattelut

Asukashaastatteluissa esitellään ihmisiä Arabianrannan arjessa, keskellä heidän omaa elämäänsä ja suhteessa yhteisöönsä. Haastatteluja ei ole valittu millään sosiodemografisella periaatteella, vaan saamiemme vinkkien perusteella. Jos mielessäsi on ajatus mielenkiintoisesta haastateltavasta, lähetä ehdotuksesi meille palaute-osion kautta.