Vuoden Ympäristörakenne 2016 –palkinto Arabianrantaan!
Lontoon- ja Berliininkatujen välissä sijaitseva Hiljentymisen piha on voittanut Rakennusteollisuus RTT ry:n ja Puutarhaliitto ry:n Vuoden Ympäristörakenne -palkinnon.

_dsc1645.jpeg

 

 

Rakennusteollisuus RTT ry ja Puutarhaliitto ry on myöntänyt Arabianrannassa sijaitsevalle Hiljentymisen pihalle Vuoden Ympäristörakenne 2016 –palkinnon. Voittajan valinneen tuomariston mukaan ”Hiljentymisen piha on hienoimpia kerrostalopihoja Suomessa.”

Palkinnon vastaanottivat yhdessä pihan rakennuksesta, suunnittelusta ja taiteesta vastanneet Arabian Palvelu Oy, Arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy, Suomen Projektiohjelma Oy, Kaisa ja Timo Berry sekä FeSign Oy.

Tuomaristo kiitteli erityisesti merellisyyden huomioon ottoa Hiljentymisen pihan materiaaleissa, taiteessa ja rakenteissa sekä pihan eri alueiden käytännöllisyyttä ja yhteensopivuutta. Rakennusteollisuus RTT ry:n ja Puutarhaliitto ry:n lisäksi tuomaristossa oli mukana edustajia Kiviteollisuusliitosta, Viherympäristöliitosta, Suomen Maisema-arkkitehtiliitosta, Suomen Arkkitehtiliitosta sekä ympäristöministeriöstä ja lehdistöstä.

Hiljentymisen piha on yksi Arabianrannan lukuisista taidetta, luontoa ja yhteisöllistä aluetta hyödyntävistä yhteispihoista. Palkittuun pihaan voi tutustua Berliininkadun ja Lontoonkadun välisellä alueella.

Lähde: Puutarhaliitto, YLE

Kuva: Mika Huisman /Decopic

Muokattu 13.2.2017: Jutun kuva vaihdettu.< Edellinen   Seuraava >