Millainen Arabianranta on vuonna 2015?

Eri toimijaryhmät osallistettiin pohtimaan Arabianrannan tulevaisuutta verkkohaastattelulla, jonka tuloksia hyödynnetään Arabianrannan uuden vision työstämisessä. Verkkohaastattelun tulokset julkaistiin 19.11.2008 ”What´s Next Arabianranta” -seminaarissa Taideteollisessa korkeakoulussa. Seminaarin alustajana ja kommentaattorina toimi professori Michael Joroff MIT.sta.

 

Mikä houkuttelee Arabianrannassa vuonna 2015?

Yksimielisyyttä oli liikenneyhteyksien, luonnon, historian ja ulkoilumahdollisuuksien suhteen: näitä pidettiin Arabianrannan merkittävinä houkuttelevuustekijöinä. Arabianrannan houkuttelevuus ei osallistujien mukaan sen sijaan juurikaan perustu keskustan läheisyyteen. Arabianranta voisi tulevaisuudessa houkutella ihmisiä enemmänkin osaamisellaan, yhteisöllisyydellään, palveluillaan, aktiivisuudellaan ja kulttuurillaan.

Seminaariin liittyvään verkkohaastatteluun osallistujia oli yhteensä 311, joista suurin osa oli Arabianrannassa vierailevia ja alueen asukkaita. He ideoivat yhteensä 748 hyvin erityyppistä Arabianrannan houkuttelevuustekijää, ja mielipiteet niiden merkittävyydestä erosivat melko suuresti.

”Itselleni oli yllätys, kuinka vähälle huomiolle vastauksissa jäivät arkkitehtuuri, taide ja vaikka alueverkko”- toteaa haastattelun ja seminaarin toteuttaneen kehitysyhtiön Art and Design City Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Kari Halinen. ”Niistä näyttää tulleen Arabianrannassa asuville, työskenteleville ja opiskeleville itsestäänselvyys, jota ei arkipäivässä enää erikseen huomata”-jatkaa Halinen. ”Toisaalta täytyy muistaa, että  taidehankkeiden osalta näkyvimmät teokset, taidepihat ja Tapio Wirkkalan puisto, ovat vasta tekeillä”-jatkaa Halinen.

Verkkohaastattelun toteuttaminen

Verkkohaastatteluun kutsuttiin osallistujia sähköpostikutsulla alueen eri toimijaryhmistä. Sen linkki oli esillä myös ”www.whatsnextarabianranta.fi” -sivuilla. Tämän lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus kutsua verkkohaastatteluun mukaan omat verkostonsa. Osallistumisaika oli 14.10.–14.11.2008. Haastattelun toteutti ja tulokset analysoi Fountain Park Oy. Verkkohaastattelun tulokset ja seminaariaineisto nähtävillä osoitteessa www.arabianranta.fi.

Lisätietoja antaa:

Kari Halinen, toimitusjohtaja
Art and Design City Helsinki Oy
09-251 80080 tai 040 5588775, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

 

Seminaarin powerpoint-esitykset:

Kyselyn tulokset / Fountain park

Tero Boman / EFG

Stuba Nikula / Kaapeli

Ismo Kukkonen / Varma

Kyösti Oasmaa / Helsingin kaupunki

Janne Murto / Pop-Jazz konservatorio 

Yrjö Sotamaa / Taik (.pdf)

Kari Halinen / ADC (.pdf)

Michael Joroff / MIT (.pdf)

 Tästä aiheesta on kirjoitettu 6 viestiä
Matkailija
Vs:Millainen Arabianranta on vuonna 2015?
Nov 21 2008 16:03:41
Miksi me haluamme matkustaa Roomaan?
Historian vuoksi, tietenkin.

Helsingin perustamispaikan ympärille voitaisiin todellakin luoda vanha kaupunki, old town. Rakennusten varaan sitä ei voi luoda, koska niitä ei ole jäljellä - ja tässä ehkä syy, ettei Helsinki ole nähnyt kaupungin perustamispaikkaa turismielinkeinon näkökulmasta olennaiseksi? Mutta on sentään kirkon paikka jäljellä, ja 1500-luvun ihmisten elämänmenoa voisi esitellä esineistön, karttojen, pienoismallien tms. avulla. Ja kesäisin paikalle viikottainen tori + läpi vuoden kekrejä ja muita kuvaelmia + opastettuja historiakävelyjä, jotka voisivat päättyä vaikkapa Arabian tehtaan museoon.
kaupunginosayhdistys
Vs:Millainen Arabianranta on vuonna 2015?
Nov 22 2008 11:38:18
Kellomäen ja Annalan väliin on suunnitteilla argeologinen puisto, jonka suunitelma löytyy kaupunginosayhdistyksen sivuilta. Tässä linkki:
http://www.kaupunginosat.net/artova/index.php?option=com_content&task=view&id=1068&Itemid=407

Tarkoitus olisi että puisto avautuisi pääkaupungin täyttäessä 200 vuotta.
Kalle
Vs:Millainen Arabianranta on vuonna 2015?
Feb 09 2009 11:12:23
En tiedä, mutta nykyrakentamisen tiheydellä voisin jopa luokitella vuonna 2015 slummiksi, niin se homma vain täällä Helsingissä menee.
Katsokaa nyt sitten vaikkapa noita Pasiloja ja Ruoholahtea, olisi niistä kauniimpiakin saanut.
Xenu
Vs:Millainen Arabianranta on vuonna 2015?
Feb 09 2009 11:26:32
Arabianranta on vuonna 2015 ainoa asumiskelpoinen alue Helsingissä. Siitä pidän huolen minä ja lukuisat "thetan"-olennot. Kysykää vaikka Tom Cruiselta!
Kalle
Vs:Millainen Arabianranta on vuonna 2015?
Feb 10 2009 12:30:39
" Thetan " can you translate it ?

Lisää keskustelua tästä aiheesta keskustelupalstalla. (6 viestiä)
< Edellinen   Seuraava >