Jätehuolto Arabianrannassa

Näiden sivujen tarkoitus on antaa tietoa Arabianrannan jätehuollosta, jätteiden lajittelusta sekä kierrättämisestä. Sivupalkin otsikoiden avulla löydät ohjeet eri jätelajien lajitteluun sekä lähimpien kierrätyspisteiden sijainnit.

confusion.gif 

Arabianrannan jätehuolto 

Arabianrannassa jätehuolto on järjestetty taloyhtiökohtaisesti. Jätelaki velvoittaa kiinteistönomistajan järjestämään sekajätteen lisäksi biojätteen ja kartongin keräyksen, mikäli jätettä syntyy yli määritellyn rajan. Näiden lisäksi taloyhtiössä on oltava paperinkeräys. Jätelaki kieltää keräyspaperin laittamisen sekajätteeseen, ja tuottajavastuun mukaisesti paperin tuottajien ja maahantuojien on järjestettävä keräys sekä kiinteistöistä että alueellisista keräyspisteistä.

Taloyhtiöiden oman jätehuollon lisäksi lähialueelta löytyy keräyspisteitä, jonne harvinaisemmat jätelajit on helppo viedä vaikka kauppareissun yhteydessä. Katso lisää kohdasta Lähimmät keräyspisteet.

Puuttuuko taloyhtiöstäsi jokin keräysastia?

Jos taloyhtiössäsi on mielenkiintoa lajitella jätteet mahdollisimman tehokasta uusiokäyttöä varten, on omaan jätekatokseen mahdollista järjestää isännöitsijän kanssa erilliset keräysastiat mm. energia- ja metallijätteelle. Lajittelu helpottuu ja yleistyy, kun keräysastia on kotinurkalla.

Tutustu HSY:n ohjeistukseen kiinteistön jätehuollosta sekä sen hinnastoon täällä.

Lisää tietoa

Näille sivuille koottu informaatio on peräisin Helsingin Seudun ympäristöpalveluiden sivuilta. HSY:n sivuilta löydät tietoa esimerkiksi harvinaisemman jätteen käsittelystä, sekä paljon hyödyllisiä vinkkejä ympäristön huomioimiseen päivittäisessä elämässä.