Helsingin katujen kevätpesu on alkanut

Autonomistajia pyydetään olemaan tarkkoina ja reagoimaan autojen siirtokehotuksiin. Katupölyn aiheuttamaa ärsytystä hengitysteihin voi vähentää käyttämällä hengityssuojainta.

 

Lakaisukoneet ovat ilmestyneet jälleen Helsingin katukuvaan, kuluneen viikon aikana. Polkupyöräväyliä on alettu puhdistamaan hiekoitussorasta ja talven aikana kerääntyneestä roskasta. Kuun loppua kohden siivous laajenee jalankulkukaduille autoteille.

Autonomistajia pyydetäänkin nyt jälleen tarkkuuteen autojen siirtokehotuksien kanssa. Tietoja katujen pesun edistymisestä ja autojen siirtokehotuksista tulee tulevan kuukauden aikana löytymään katukylteistä sekä netistä löytyvästä Rakennusviraston puhdistussuunnitelmakartasta.

Katujen kuivumista seuraava katupölykausi on nyt myös alkanut toden teholla. Nastarenkaiden tiepinnasta irrottamista pienhiukkasista ja hiekoitussorasta irronneesta pölystä koostuva terveydelle haitallinen pöly aiheuttaa monissa helsinkiläisissä oireita kevätkuukausien aikana. Allergia- ja astmaliitto suositteleekin ihmisiä käyttämään rohkeasti hengityssuojaimia kevätliikenteessä, etenkin vilkkaasti liikennöityjen ja huonosti tuulettuvien katuosuuksien varrella.

Katujen kevätsiivous etenee sääolosuhteiden mukaan, eli heti yöpakkasten loputtua siivousta pyritään tehostamaan. Kevään katusiivousurakka tulee todennäköisesti kestämään noin kuusi viikkoa, kenties vielä vapunkin yli.

Lähteet: Allergia- ja astmaliitto, Hel.fi, Helsingin Sanomat, Yle< Edellinen   Seuraava >