Kari Sylgren
kari_2.JPG

Olen keski-ikäinen mies, perheessä avovaimo, poika 3,5 ja kissa. Koulutukseltani mikrotukihenkilö. Työskentelen Doberman consulting oy:ssä vastuualueena arabianrannan kotitalouksien mikrotuki. Harrasteenani sanoitan, sävellän, sovitan ja soitan reggaebändi surviaisessa. Vaikutan hämeentie 109:n asukastoimikunnassa ja muutoin puuhailen perheen kanssa kaikkea kivaa

Mikä on ollut mukavinta Arabian alueessa?

Sijainti on mitä parhain, lähellä niin keskusta, kuin moninaiset kävelyreititkin.

Mitä palveluita haluaisit lisää?

Mukavalle oleskeluravintolalle olisi tilaus. Pankkiautomaatti saisi olla myös kauppakeskuksen ulkoseinässä. Hyvä kirppari.

Koetko voivasi vaikuttaa alueen kehittämiseen?

Ihan ruohonjuuritasolla, nuo isommat hankkeet taidetaan päättää ihan muualla.

Miten asukkaiden yhteistoimintaa ja asukasdemokratiaa voisi kehittää

Sähköisesti edelleen kertomalla portaalin monista mahdollisuuksista, asioiden omaksuminen kun vie ihmisiltä aikaa ja aina voi miettiä kuinka luoda helpompaa käytettävyyttä. Fyysisesti sitä asukkaiden oleilu tilaa kaivattaisiin, missä ihmiset tutustuisivat ja yhteisöllistyisivät, samalla niitä ideoitakin varmasti kumpuaisi. Voisihan jotain yhteisöneuvostoakin ajatella, kunhan asukkaat sen omakseen kokisivat, esim. päiväkotiasia vaatisi alueen asukkailta yhteistoimintaa.

Minkälaisia tapahtumia toivoisit alueelle?

Erilaiset lastentapahtumat (retket, urheilukisat ym.) ovat tietysti perheellisen mielestä kivoja, mutta mikseipä alueen oma kirpparitapahtuma puffetteineen olisi kiva, kesäaikaan siihen sopisi vaikka perinteiset tanssit luonnohelmassa oheen.

Onko alueen asemakaava ja miljöö mielestäsi onnistunut

Ihan pikkuisempien leikkipaikkoja saisi olla enempi. Kulkutiet ja niiden järjestelyt tietysti selviää vasta kun alue on valmis, isompaa valittamista ei ainakaan itsellä ole. Taideteokset ovat jääneet kyllä vähän etäisiksi, ehkä sitä katsoo huonosti ympärilleen.

Oletko tyytyväinen alueen liikennejärjestelyihin?

Vaunuja työntelevälle ja pienten lasten kanssa matkaaville matalalattiaratikka olisi kyllä ehdoton, vilkkaimpien teiden yli kaipaisi muutamaa ylikulkusiltaa jalankulkijoille, pienemmät varsinkin eivät aina jaksa valoissa odottaa ja olen muutaman hiuksia nostattavan tilanteen nähnytkin. Julkinen liikenne on mielestäni hyvä.

Mihin muihin seikkoihin haluaisit kiinnittää huomioita?

Nyt ei tule mitään mieleen.


Teksti ja kuva: Jesse Soininen
7.3.2005